Бойко Ноев: И шпионството, и театърът около него хвърлят огромен срам върху България

NetNews

Виждаме долнопробно предателство, за съжаление, извършено от страна на български военнослужещи. От друга страна – виждаме един театър на абсурда, който се гради на основата на това предателство, игран и режисиран от тези, срещу които излезе народът на улиците. И предателството, и театърът хвърлят огромен срам върху България.

Това каза пред БНР Бойко Ноев,бивш министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО, в коментар на разкритата от прокуратурата група за шпионаж в полза на Русия, действала в продължителен период. Според него механизмите, свързани с национална сигурност, са изкривени и правят системата доста пробита и неефективна, което си проличава от тази шпионска афера: "Сложно е да се говори за компетентността на службите. Имам наблюдение върху ДАНС, тя се превръща в една тотално ненужна и пробита служба. Това, което се случва в България, не е в резултат от работата на службите, а имам основание да считам, че разкритията са станали по външен сигнал". "Вчера главният прокурор каза, че няма доверие на Военна полиция, което означава, че вероятно има основание за това. Ако това е така, означава, че военният министър незабавно трябва да си подаде оставката и да бъде разследван, защото служба "Военна полиция" е на пряко подчинение на министъра на отбраната. И ако този министър не знае защо главният прокурор няма доверие на неговата служба, тогава България има много сериозен проблем". По думите на Бойко Ноев призивът на премиера президентът да наруши радиомълчанието си по случая е нещо като призива на крадеца да бъде хванат крадецът. "Имам основание да смятам, че президентът не е бил държан в течение на това. По закон той има право на цялата информация. Защо се нарушава законът и на Румен Радев не се дава тази информация?", коментира той. В заключение Ноев заяви, че само една политическа партия в България е излязла с официална позиция по този шпионски скандал – Републиканци за България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илхан Кючюк е в черния списък на Китай

Китай постави в "черния си списък" десет лица от ЕС и четири субекта в отговор на санкциите на Брюксел срещу китайски служители заради предполагаеми нарушения на човешките права мюсюлманското малцинство на уйгурите в региона Синцзян, съобщи БНР. Китайското външно министерство посочи, че българският евродепутат Илхан Кючюк, заедно с Райнхард Бютикофер, […]