Бонка Василева, ДБ: Няма да подкрепим партиите на статуквото и в новия парламент

NetNews

"Държавата и съответните служби да дадат отговори, за да не се спекулира. Ако има масирано подслушване, това вече е сериозно. "Демократична България" ще направи такава комисия в 46-я парламент да разследва случая и да излезе истината. Не вярвам времето на този парламент да стигне, но да видим. Но тoва са абсолютни безобразия и трябва да се сложи край, да има контрол, за да не се случват такива скандали".

Това заяви в "Денят ON AIR", Бонка Василева от "Демократична България".

Василева направи и кратка оценка на работата на служебния кабинет.

"Поемат държавата в сложна ситуация – политическа и икономическа. Голяма част от обществото имат проблеми, туризмът е изправен пред колапс, Служебният кабинет се опитва с нови, модерни идеи да спася туристическия сезон. Необходими са нови мерки. 2 млрд. почти са си раздели 20 фирми, а останалите, малки фирми, бяха затворени, умирали са от глад техните собственици и персонал, това е недопустимо", категорична е тя.

И подчерта, че неявяването на фирмите, получили големите кредити от ББР, е скандално.

"Поведението на тези фирми е скандално, явно има фирми над държавата. Прозрачността ще реши проблемите. Публичността ще прекъсне подобен тип отклонения", добави Василева.

И посочи, че и в следващия парламент, "Демократична България" няма да подкрепи партиите на статуквото.

"За краткото време от 8 заседания – колко питания и законопроекти са направили депутатите от "Демократична България"? Такава активност се очаква от нас и така ще продължаваме. Токсичните партии, партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП И ДПС – не можем да се коалираме с тях. Според мен голяма част от гласоподавателите на ГЕРБ ще се обърнат към нас. Свързаха се с мен хора, те са ужасени от това, което предстои, тези хора ще потърсят спасение, защото искат да живеят нормално, без натиск", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

"Това е предложение, което ще бъде прието, умно предложение е. Тези технически паспорти досега са менте, това го казаха експерти. Тази информация, която се събира, не е достатъчна. Има много финансови интереси в тази наредба, около 2-3 млрд. в джоба на фирми. Техническите паспорти са важни, но е важно как ще са направени", коментира Василева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илия Лазаров: Гласуваме емоционално и се чудим защо сме зле

Ние гласуваме емоционално и се чудим защо сме зле. Ние си възлагаме надеждите и те не се случват, това е вече 30 г. Това каза за "Денят ON AIR" главният секретар на СДС Илия Лазаров. Според него е имало протестен вот и класически вот. "Не може да кажем, че протестният […]