Борисов: Всички лъжи отиват в коша – остава всичко свършено от нас

NetNews

В рамките на днешната неформална сесия на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС е обсъдено реализирането на Европейския стълб на социалните права на равнище ЕС и на национално равнище съгласно Стратегическата програма на ЕС за периода 2019 – 2024 г. В края на срещата на върха лидерите на ЕС предстои да приемат Декларацията от Порто, в която ще бъде изложена тяхната визия за европейския цифров, екологичен и справедлив преход. Това заяви премиерът Бойко Борисов в оставка след участието си във втория ден от срещата на върха в Порто.

Той благодари на учителите и родителите, както и на министъра на образованието за въвеждането на онлайн обучението.

"Това, което вчера говорихме с евролидерите за европейския стълб, ние започнахме да правим това преди 4 години. Ние вкарахме над 50 хил. деца в класните стаи, заяви той. Вчера постигнахме рекорд с ваксинирането и приоритетите са постигнати плюс зелените коридори. 37 хил. българи се ваксинираха вчера и всички лъжи за чипирането отиват в коша. Остава всичко свършено от нас", заяви той.

Във връзка със зеления сертификат Борисов обясни, че той не е за да затруднява. "И тези, които нямат и не искат да си извадят сертификати или да се ваксинират, ги улесняваме", заяви той.

"България ще бъде една от първите страни, които ще бъдат включени в т. нар. "дигитален зелен сертификат". Така, че моля служебният кабинет да го има предвид", каза още премиерът в оставка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

На какви цени ще почиваме на морето това лято

Лято с много неизвестни вече е на прага на морските ни курорти. Официално туристическият сезон започна, но голяма част от хотелите още не работят. За да компенсират отлива на гости от чужбина, ще се опитат да привлекат българите с атрактивни оферти. Цената на почивката от палатката до луксозната стая провери […]