Борисов: Да не се опитват да ни прехвърлят вина за ваксините

NetNews

Премиерът Бойко Борисов обясни, че е поискал гаранции от Европейската агенция по лекарствата и Европейската комисия за пропорционалното разпределение на ваксините.

Това стана ясно в Рожен, където премиерът, здравният и образователният министър и вицепремиерът по туризма са на посещение.

"След писмото, което изпратихме до ЕК, поисках да се протоколира моето изказване, че искам да знам кой носи гаранциите и отговорът е Европейската агенция по лекарствата и ЕК. Пропорционалното разпределение на ваксините е най-справедливият начин, да не се опитват да ни прехвърлят вина, без да ни дадат никакви данни. Комисията ни посочи одобрените ваксини и ние сме поръчали от всички", заяви Борисов.

„Поръчали сме от всички одобрени от ЕС ваксини“, допълни и министърът на здравеопазването. „Въпросът е, че ваксините не пристигат по график, това не е наша вина“, отбеляза Костадин Ангелов.

Вицепремиерът Мариана Николова обяви, че се въвеждат „зелени коридори“ за чуждестранните туристи, включително и от трети страни за Европейския съюз, срещу отрицателен PCR, ваксинация или документ за изградени антитела. Сезонът ще започне от 1 май.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Mini също преминава изцяло на ток

Както вече няколко пъти ви информирахме за различни компании, които обявиха, че в следващите няколко години планират преминаването към моделна гама, предлагаща електрически автомобили, то изглежда, че от Mini също планират подобно нещо. Все още няма официална информация от марката, но очакваме такава в следващите дни. Компанията притежавана от BMW […]