Борисов: Докривя им, когато ме похвали Ердоган

NetNews

Това са големи усилия и големи строежи, които се правят в Родопите – навсякъде нови пътища, детски градини. Това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекция на новия път край Абланица.

"Навсякъде в Родопите се строят пътища, училища, пречиствателни станции, сепариращи и компостиращи инсталации, така че това прекрасно място да е чисто", каза премиерът.

„Усилените строежи, които се правят в Родопите като при Абланица, като гледам отбивките, навсякъде вече сме направили нови пътища. Правят се канавките, уширява се и се махат скалите на пътя за Абланица. Чакаме само удобно време за полагане на асфалт. Родопите са основен приоритет и навсякъде се строят пътища, училища, детски градини, пречиствателни станции, сепариращи и компостиращи инсталации, така че това прекрасно място да е чисто и туристите да могат да идват да си почиват в тази красота. Като са тук машините, трябва да го направим като хората“, посочи Борисов.

По думите му хората оценяват това, което се прави за тази прекрасна природа. „Сега научихме селата, докато правим пътищата. Населението вижда, че българската държава се грижи за мюсюлманското население тук, както за всички в страната. Затова така им докривя, като Ердоган каза, че Бойко Борисов се справя добре. Към християни, католици, арменци и мюсюлмани има еднакво отношение“, заяви той. „Много сериозно строим в Северозападна България. От Видин, през Монтана, Ботевград – Мездра, където строежът върви много добре, както и АМ „Хемус“. В прохода Петрохан също се строи усилено. Ние от наша страна сме готови с проекти и всичко. Работим за строежа на магистрала Русе – Велико Търново“, посочи Борисов. „Днес е най-хубавият празник за мен и за всички християни. На моите опоненти им казвам, че няма село и град без джамия в Родопите. Някои имат по две минарета. Ако ние не се отнасяме с разбиране и загриженост, след това други ще им направят анализите“, допълни той.

Премиерът се срещна и с възрастни хора от региона.

"В сряда ще приемем решение за добавките към пенсиите и за януари. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението в Западните Родопи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Специалист съветва как да се предпазим от новия щам на коронавируса

Лекарят и телевизионен водещ д-р Евгений Комаровски даде ценни съвети за това как да се предпазим от новия щам на коронавируса. Специалистът изрази мнението си в в канала си в Youtube, предава zdrave.to. Д-р Комаровски е на мнение, че е необходимо да се спазват същите мерки, както досега. Той заяви, […]