Борисов отново: Докато другите говорят, ние работим

NetNews

Докато другите само говорят, ние работим целенасочено за изграждането на пречиствателни станции и депа, така че да има възможност за пречистване на водата и по-малко мръсен въздух, което е важно и за здравето на хората. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик, където посети новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци на стойност 19 млн. лв.

Съоръжението ще обслужва 170 000 граждани от общо 7 общини (Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември). Благодарение на новата инсталанция количеството депонирани отпадъци ще се намали със 70 000 тона годишно.

„Тези, които много говорят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и да сравнят с направеното от нас за няколко години”, посочи премиерът Борисов и изтъкна, че капацитеът на депото в Пазарджик е бил запълнен още през 1986 година.

Кметът на общината Тодор Попов отбеляза, че старото депо вече е рекултивирано. Ще се разшири и помпената станция, което е важно за пречистването на водите. Попов посочи, че това са тежки проекти и благодари за подкрепата на държавата. Кметът на общината заяви още, че до края на годината започва изграждането на западния околовръстен път, който е важен за извеждането на трафика. Започва също рехабилитирането на две изключително натоварен пътни отсечки – Батак-Пазарджик и Пазарджик-Звъничево.

Тодор Попов благодари на правителството и за подкрепата по отношение на ремонта на старата и строежа на новата спортна зала.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който също беше в Пазарджик с премиера Борисов, съобщи, че догодина земеделските производители в Пазарджишко ще получат 100% от необходимата им вода при 75% тази година заради сушата. Това ще стане като се рехабилитира канал "Алеко", който се захранва от реките Марица и Тополница през селата Звъничево и Юнаците.

Чрез него ще се захранват с вода производителите на ориз от региона. Министърът обяви също, че ще се осигури водоснабдяване на земеделците от системата Попово, като ще се изградят два сондажа, които да осигуряват питейно-битовото водоснабдяване на град Антоново, а язовир "Ястребино", който има обем от 62 млн. куб. м. ще остане само за земеделците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фондация помогна на 900 000 деца

През последните 5 години китайска фондация в подкрепа на образованието е инвестиралата 36,7 млн. USD за облекчаване на бедността, от което са се възползвали общо 940 000 деца. Преки дарения са били направени на повече от 3000 детски градини, начални и средни училища в 15 провинции, сочат данни на китайската […]