Борисов пак се хвали с неготовата АМ “Хемус“ и “Балкански поток“

NetNews

Премиерът Бойко Борисов, който продължава своите обиколки в провинцията, днес посети фабрика за кабелни системи в Търговище, която е собственост на швейцарски инвеститор.

Заедно с Борисов в завода беше и посланикът на Швейцария у нас – Н.Пр. Мюриел Коен.

"Най-важното сега е да преодолеем пандемията за няколко месеца, след това икономиката ще дръпне", посочи Бойко Борисов.

Министър-председателят за пореден път отбеляза, че усилено се строи магистрала "Хемус" и до няколко месеца отсечката при Търговище ще бъде свързана с тази към Варна.

"Виждате как се строи наоколо, скоро човек като свърши работа в пет, ще може след това да отиде на почивка и това е голямо предимство", добави премиерът.

Важни са и пътищата, които се строят, за да може да има добри връзки между регионите, посочи от своя страна посланик Коен.

''По цялото трасе на газопровода ''Балкански поток'' има и трасе с оптичен кабел'', отчете Борисов на днешната си визита, но нищо не спомена за американските санкции на същия този поток, който всъщност е ''Руско-турски''.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Таксиметровите шофьори излизат на национален протест

Федерацията на таксиметровите водачи в България организира общонационален протест утре – 15 декември, предаде БНР. Мероприятието ще се проведе от 12:00 часа пред сградите на общините из градовете в страната. Шофьорите настояват за адекватни условия на труд, актуализиране на тарифите за таксиметров превоз, както и дейността им да бъде приравнена […]