Борисов: Управляваме най-правилно от всички в кризата

NetNews

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60-40 във Варна са запазени 10 000 работни места, твърдят от правителството след посещението на премиера Бойко Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна.

По време на пандемията компанията се е възползвала от подкрепата на правителството за запазване на работниците си. „С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв. Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева, която бе заедно с премиера Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните. Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия. Борисов подчерта, че активно продължава изграждането на АМ „Хемус“. „Обещал съм на варненци „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти“, добави министър-председателят.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят. Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г., когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот. „Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно – хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Куман: Барселона има нужда от централен нападател

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман настоява за привличането на нов централен нападател през януарския трансферен прозорец. "Не е необходимо да повтарям казаното от мен в началото на сезона, че имаме нужда от някого на върха на атаката, за да имаме повече конкуренция, да имаме по-голяма ефективност, но това зависи […]