БСП – Пловдив бламира „Позитано“ 20

NetNews

Градската партийна конференция на БСП – Пловдив, не подреди листа и не утвърди номинации на кандидати за народни представители. Делегатите направиха отвод и на далата съгласие да се обсъжда кандидатурата ѝ за града Светлана Шарeнкова.

С 89 гласа „за“ от 107 регистрирани делегати форумът прие предложението на Димитрина Вакрилова за отпадане от дневния ред на процедурата по гласуване на кандидати за народни представители и подреждането им в листа на 16 МИР – Пловдив-град.

Мотивът е, че преди изборите на 4 април централното ръководство промени изцяло листата, излъчена от общинската конференция. „Това не попречи на Нинова да твърди, че има нарушения и така тази лъжа се „завихри през цялата кампания“, подчерта Вакрилова и цитира доклада на работната група на ОПКК, направила светкавичната проверка, която категорично констатира липса на нарушения. В подкрепа на това становище се обявиха районните организации в Тракия, Централен и Южен.

"Делегатите трудно могат да преглътнат преподреждането, което бе направено предния път". Така заместник-председателят на БСП – Пловдив Атанас Петков, който ръководи конференцията, коментира по Радио Пловдив решението на събранието. "Предполагам, че сега ще повторят същото упражнение", добави Петков по адрес на централното ръководство на партията. Той гарантира, че в кампанията градската организация ще работи за успеха на номинираните кандидати, както са го направили и на предните избори. Делегатите не утвърдиха и останалите 18 имена от списъка с кандидатската листа. От общо 63-ма номинирани членове на Партията съгласие да участват в листата са дали 17, като Иван Петков-Бебето изтегли документите си на самото заседание.

Със 74 гласа „за“, 20 – „против“ и 4 „въздържал се“, Конференцията направи отвод на Светлана Шаренкова. Предложението беше на доц. Ангел Иванов с аргумента, че походът на СДС в БСП трябва да бъде спрян.

На форума пловдивската организация е осъдила „курса Нинова“, който според делегатите „поставя под риск съществуването на партията“. Според бившия депутат Теодор Халачева „въпреки че Корнелия Нинова беше водач в Пловдив, загубата ни е катастрофална. Мое лично мнение е, че това се случи, защото се направи опит за превръщането на Партията ни от най-демократичната в лидерска такава и в грозно подобие на нашите политически опоненти“.

Водачът на пловдивската листа за изборите на 11 юли, проф. Иво Христов, поиска вот на доверие от делегатите с думите „Не съм свикнал да влизам в битки, които ще загубя, в битки, в които ще ме стрелят в гърба, в битки, в които зад мен няма отбор, когато зад мен има хора, които не знаят как да воюват“. Делегатите са го подкрепили с ръкопляскания, но го оставиха сам в листата.

Позицията им обясни Георги Търновалийски, който също отпадна от листата за предишните избори, а сега бе сред тези, които си направиха отвод. „Тъжно е, болно е това, което се случва в БСП. Но аз няма да се поддам на предизвикателството на проф. Христов. Предния път бяха начело на листата – една прекрасна листа, която представихме пред пловдивското общество. Този отбор беше изхвърлен по най-грубия начин с манипулации и някои от вас подкрепиха това“

Окончателният вариант на листата на БСП за Пловдив за предсрочните парламентарни избори на 11 юли е отговорност на председателя и ръководството на БСП и ще бъде утвърден на 30 май.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Ако имаха нещо, щяха да ни убият още днес

"От вас искам само да лъха доброта, омразата в един момент ще донесе поражения, които е донесла дори и при събарянията на бастилията. Хората вече трябва да разбират, че омразата довежда до хаос. Вие трябва да правите всичко възможно, това да се избегне, защото на нас ни остава по-малко време […]