Бунт в Перник срещу Корнелия Нинова за изборите

NetNews

Председателят на Областния съвет на БСП в Перник Валентин Петков и на Общинския съвет Стефан Кръстев няма да участват в кандидатската листа за предстоящите на 4 април избори за Народно събрание. Двамата си направиха колективен самоотвод, който ще бъде представен официално на заседанието на Областния съвет на БСП. Водач на листата в 14-и многомандатен избирателен район в Перник е Стоян Мирчев.

Позицията си във връзка с номинациите за предизборната листа, както и мотивите за отказ от участие в нея двамата лидери заявиха писмено във Facebook страницата на местната организация на социалистите. Ето какво каза председателят на ОбС на БСП Стефан Кръстев пред БНР:

"Заедно с областния председател решихме да си направим самоотвод, тъй като все пак и двамата сме ангажирани с дейностите на местната власт за мандата 2019-2023 година, но не по-маловажен е фактът, че при подредбата на избираемите места в листата не беше потърсено мнението на местната организация на БСП, нито на общинско, нито на областно ниво, което въпреки уставните норми е изключително недопустимо.

Кръстев отказа да коментира второто място в листата и допълни, че е научил от медиите информацията.

А относно дали водачът на листата Стоян Мирчев е познато лице на пернишките социалисти, отговори: "Не го познавам лично, не е идвал в Перник. Съдейки от изявите му по телевизията, ми се струва интелигентен човек, но не го познавам лично, не е бил представен досега на пернишката партийна организация. Естествено, ще работим с него и ще направим максималното за изборен успех".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Егоизмът на Европа

Милиони ваксини за богатите държави, 25 дози за Гвинея, в Западна Африка. Обещания за помощ има, но само на думи. Светът е изправен пред катастрофален морален провал, предрича шефът на Световната здравна организация. Етиопският медик Тедрос Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация, от самото начало на пандемията се застъпва […]