Българите в Китай ще гласуват на вота от 4 април

NetNews

Министерство на външните работи на Китай ни уведоми с нота, че дава съгласие на територията на посолството в Пекин и на генералното консулство в Шанхай да бъдат разкрити избирателни секции за провеждане на изборите за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021.

Китайската страна информира още, че на територията на страната не се позволява разкриване на избирателни секции извън посолството и генералното консулство. Според изискванията на съответния град посолството и генералното консулство допълнително ще съгласуват с властите и ще вземат всички необходими противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса в деня на гласуването.

Българските граждани да следят официалните български сайтове на Министерството на външните работи, в рубриката „Избори“, на посолството в Пекин, на генералното консулство в Шанхай и на сайта на ЦИК, където може да бъде намерена актуална информация за провеждането на изборите извън страната, уточняват от Министерството на външните работи (МВнР).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държавата с жест към Цветана Манева и няколко други творци

Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за предоставяне на държавни парични награди на осем творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата. Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 5, ал. 2, във връзка с чл. 2, ал. 1, т. I […]