България отново блокира преговорите на С. Македония за еврочленство

NetNews

България отново блокира започването на преговори за присъединяване на Република Северна Македония към Евросъюза по време на заседанието на Съвета по общи въпроси в Люксембург.

София отново единствена наложи вето.

„Беше проявено разбиране към чувствителността на българската страна, към аргументите, които изтъкваме, към съображенията, които имаме. И в този смисъл също бе споделена необходимостта от страна на Република Северна Македония да бъдат положени усилия, така че ние да стигнем до взаимно приемливо решение“, заяви зам.-министърът на външните работи на България Румен Александров.

Останалите участници в срещата защитиха позицията за зелена светлина за Скопие.

„Вече трябва да се започне! Нямам абсолютно никакво разбиране за това, че тези толкова необходими решения са засенчвани от двустранни конфликти, които не са на европейско ниво. Комисията и Федералното правителство са на позиция, че Албания и Северна Македония са изпълнили своята част от задълженията, за да можем най-накрая да започнем преговорите“, заяви министърът по европейските въпроси на Германия Михаел Рот.

Всички страни обаче са "за" решение до края на годината.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Международната океанографска програма на ЮНЕСКО

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Международната океанографска програма на ЮНЕСКО (МОК). Изборите се състояха на 21 юни 2021 г. в рамките на протичащата в момента 31-ва сесия на Общото събрание на МОК, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Седмица по-рано България беше избрана и за заместник-председател на […]