България постави Африка под карантина

NetNews

От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави и територии в Африка, се поставят под задължителна карантина за срок от 10 дни. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов със своя заповед, издадена днес.

За тези лица не се допуска изключението за отмяна на карантината при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Карантината се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на 10-ия ден от карантината изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зоран Заев призова: ЕС да изпълни обещанията си за Западните Балкани

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев призова днес на Третия икономически форум в Тирана Европейският съюз да изпълни обещанията си към Западните Балкани, които са "европеизирали" обществото си, предаде агенция МИА, цитирана от БТА. Заев каза, че Република Северна Македония никога не е имала друг интерес освен мирно и […]