Българка е първият координатор на ЕС по въпросите на младежта

NetNews

Дългогодишният служител на Европейската комисия Биляна Сиракова бе представена днес като първия координатор на ЕС по въпросите на младежта. Целта на нейната работа е повишаване на сътрудничеството и споделянето на знания в областта на младежта сред службите на ЕК, се пояснява в съобщението по този повод.

Сиракова ще работи по въпросите на заетостта, образованието, здравеопазването, природата, демокрацията, културата. Тя ще действа в тясно сътрудничество с различни младежки заинтересовани страни и ще предава техните послания на ЕК.

Длъжността на Сиракова е нова и е част от предложенията на комисията за европейска стратегия за младежта до 2027 година.

Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел изрази очакване работата на Сиракова да допринесе за всички политики на комисията, включително при обсъждането на бъдещето на ЕС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Венета Райкова се показа като абитуриентка (СНИМКА)

Телевизионната водеща Венета Райкова не пропусна да сподели своя снимка от абитуриентския си бал. Традиционно около празнуващите завършващи гимназисти в социалните мрежи често се публикуват кадри от отминали вече тържества на по-големите от тях. В машината на времето този път скочи и Райкова. „31 май 1992г. – ето ме и […]