Бързо, без сгрешени протоколи и припаднали хора – това е ефектът от машинното гласуване

NetNews

Обработката на протоколите в "Арена Армеец" премина много бързо за разлика от изборите през април тази година, както и предходните избори, съобщава Българската национална телевизия.

По 5-6 минути отнемаше обработката на един протокол от секционна избирателна комисия. За около час се обработваха около 100 протокола.

Според Полина Витанова, секретар на 23 РИК, основната причина за това е машинното гласуване, по-малкото книжа и нанасянето на информацията на флашки. Дойдоха наблюдатели на ОССЕ и един застъпник на Мая Манолова.

Нямаше припаднали хора, всички имаха храна и вода.

И според представителите на СИК основната причина за бързия процес е машинното гласуване, вече ги няма тежките чували с книжа, освен това няма сгрешени флашки, няма сгрешени протоколи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

12 юли 1991 г. Приета е конституцията на България

Ако 4 юли е националният празник на САЩ, то защо 12 юли не е национален празник в България? На тази дата през 1991 г. 7-то Велико народно събрание приема Конституцията на Република България с подписите на 309 депутати, 4-ма подписват по-късно. Конституцията установява основните принципи, върху които се изгражда политическата […]