Бюджетната комисия не подкрепи ветото на президента върху Закона за ДДС

NetNews

Ветото на президента върху Закона за ДДС не мина на Бюджетна комисия, предаде "Фокус". "За" повторното приемане на текстове от Закона за ДДС, с които се изменя Законът за потребителския кредит, гласуваха 11 народни представители, "против" – 5 и без "въздържали се".

Окончателното решение ще бъде взето утре в пленарната зала. Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за преодоляване на ветото е необходимо мнозинство повече от половината от всички народни представители.

На 26 ноември държавният глава върна за ново обсъждане разпоредби от Закона за ДДС, с които се изменя Законът за потребителския кредит. Тогава парламентът отмени чрез Закона за държавния бюджет същия текст от Закона за потребителския кредит, на който президентът наложи вето.

Това е 7-ото вето на държавния глава за тази година и 26-ото от началото на мандата на президента Румен Радев. Досега парламентът е одобрил ветото върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол, върху разпоредби от Закона за извънредното положение и върху Кодекса за търговското корабоплаване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Отровното трио" готви автошествие в центъра на София

"Отровното трио" организира протестно автошествие, стана ясно от публикация в социалната мрежа Facebook. "На 04.12, петък, от 15:00 се събираме на паркинга на БНБ, за да поемем на протестно автошествие. Ще караме с максимална скорост от 20 км/ч и ще надуем клаксоните, за да чуе Борисов, че исканията остават. Кажете […]