Валери Симеонов: Борбата с наркомафията и увеличаването на всички пенсии са наши каузи

NetNews

Борбата с наркомафията и увеличаването на всички пенсии са сред приоритетите, които бъдещите депутати от НФСБ и „Воля“ ще реализират.

„Ще работим с органите на изпълнителната власт. Това, което доказах, че мога да го правя при потушаването на етническите конфликти в Асеновград и в Пловдив, както и при акциите срещу шума в морските курорти, ще продължа срещу разпространението на наркотици. Оказа се, че когато полицията има гръб зад себе си, може да върши много полезна работа. Ще я върши и сега“, заяви пред БНТ водачът на листата в Бургас на Патриотична коалиция – „Воля“ и НФСБ Валери Симеонов.

„Гордеем се с това, че сме единствените, които успяха да постигнат въпреки съпротивата на останалата част от политическата общност реални неща като повишаване на пенсиите. Финансистите на ГЕРБ бяха против. Вече обаче минималната пенсия е 350 лева. Успяхме и да завършим оградата с Турция. Това е лично моя кауза“, каза лидерът на НФСБ в началото на интервюто в студиото на „Денят започва“.

„Успяхме да обърнем нагласата към хазартната зависимост, в която изпаднаха голяма част от българите. Не получихме подкрепа в борбата срещу търкането на билетчета, но се справихме“, добави той.

„Променихме и атмосферата в националните курорти по отношение на вредното въздействие на шума. Наложихме действащ закон, с който лесно могат да се преследват нарушителите. С това доказахме, че няма да отстъпим нито на картели, нито на олигарси“, подчерта Симеонов.

„Помощта, която оказахме на дребния и на средния бизнес, е достатъчно забележима. Спасихме казаните за ракия от промените в закона, които щяха да ги унищожат. Помогнахме на търговци на горива за малките бензиностанции“, припомни той.

„Тези неща постигнахме с наши усилия. Това бяха наши каузи“, подчерта водачът на патриотите в Бургас.

„Помогнахме на българските общности в чужбина. Пуснахме въздушната линия София – Одеса. Затова сме наградени от българските общности в Унгария, и в Украйна, и в Армения“, добави той.

„Управлението ни с ГЕРБ беше трудно. Имали сме сериозни конфликти. Не знам дали ще си спомняте за 30 години името на друг вицепремиер или министър, който да е подавал сигнали в прокуратурата срещу негови колеги от правителството. Това съм го правил“, заяви Валери Симеонов.

„Не дължа извинение на никого. Всичко се върти около това дали трябва да се извиня на Васил Божков, защото това, което се случи в края на 2018 г., е реакция на моята битка с хазарта“, добави той.

„В кратък период от време, след като започнах борбата с хазарта, се организираха протести, които бяха платени. Даваха се по 100 лева на знаме и по 50 за присъствие, но въпреки това те стихнаха. Медиите, финансирани от Божков, които подхванаха кампанията, доведоха до моята оставка“, коментира лидерът на НФСБ.

„Боря се за гласа на предприемчивите хора и на родолюбците, но не на фейсбук патриотите. Припомняме това, което сме направили, за да се разграничим от тези, които обикалят студията, от онези, които нямат реализация в живота и я търсят в Народното събрание“, добави той.

„За разлика от тях ние с Веселин Марешки сме се реализирали в бизнеса и имаме с какво да се похвалим за времето, когато сме били в 44-ият парламент. В Народното събрание хората, които имат успешен бизнес, сме 4-5 човека. Това е драмата на българските предприемачи. Той не е представен в парламента, а трябва да е, защото е гръбнакът на икономиката“, коментира кандидатът за депутат.

„На първо място сред приоритетите ни е увеличаване на доходите на хората, което ще постигнем, чрез изпълнението на нашите задачи. Поставяме си кауза да увеличим всички пенсии с около 200 лева. Ще осигурим и безплатни лекарства за учениците до 18 и на хората над 65 години“, добави той.

„Облекчаване на условията за работа на дребния и средния бизнес, чрез повишаване на прага за регистрация по ДДС от 50 на 100 хиляди лева, чрез борба с монополите и картелите, което с Марешки сме доказали, че можем да я водим. Трябва да ограничим административните тежести и да се увеличи дялът на електронните услуги“, заяви Симеонов.

„Изграждането на магистрала „Черно море“, която ще свързва Бургас и Варна, е наш приоритет. Недопустимо е тя да бъде игнорирана. Имаме много голям не само туристически, но и икономически поток“, добави той.

„Борбата срещу картела на мобилните оператори, намаляване на цените на горивата чрез държавните бензиностанции и данъчни складове е наша кауза, както и съпротивата срещу наркомафията и разпространението на дрога“, подчерта лидерът на НФСБ.

„Не вярвайте на обещанията, а на тези хора, които са се доказали, т.е. на тези, които могат да свършат работата. Както е казал великият Хайтов, едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто – да го изпълниш“, каза още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новата звезда на Ботев Пловдив: Позитивно изненадан съм от футбола в България

Зимното попълнение на Ботев (Пловдив) Па Конате сподели пред Sportal.bg впечатленията си от трите месеца, прекарани в България. Той е на мнение, че клубът се е стабилизирал след тежката ситуация, в която всички нови са дошли. Също така Конате призна, че COVID-19 и двуседмичната карантина са го спрели да пътува […]