Варна затвори музеите, остави моловете

NetNews

От 00:00 часа на 12 март за две седмици се затварят кина, музеи, галерии във Варна, съобщи бТВ. Забраняват се сценични прояви, концерти, занятия от танцово, творческо и музикално изкуство.

Засега моловете остават отворени, но още вчера беше обявено, че непълнолетни лица могат да ги посещават само с придружител.

Извънредни мерки се въвеждат и в област Сливен от 12 март до 2 април включително. Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от 5. до 11. клас, както и всички извънкласни групови занимания, школи и центрове.

Преустановяват се посещенията на малолетни и непълнолетни в търговските центрове, моловете, ресторанти, кафенета без придружител.

Предпазните маски за лице ще се изискват и на открити обществени места, това не се отнася за улици, площади, паркове и градини.

Ресторантите и заведенията за обществено хранене и развлечения ще работят до 22 часа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здравен министър хвърли оставка заради руската ваксина

Здравният министър на Словакия подаде оставка заради решението на премиера Игор Матович да поръча руски ваксини "Спутник V", предаде bTV. Министърът обяви, че напуска поста, защото премиерът се опитва да взема решения за мерките срещу COVID-19, без да се съобразява с партньорите си в управляващата коалиция. В Сърбия днес се […]