Васил Велев: България отделя най-много пари за полицията и съдебната система

NetNews

"България отделя от БВП по-малко пари за пенсии от средноевропейското – 8%, а в Европа е 11%, но 12 държави отделят по-малко от нас". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова телевизия председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

"За съдебната власт и полицията сме на първо място по отделяне на средства. 1,4% ние – 0,9%. По отношение на отделените пари за образование сме почти на дъното – има само две държави има след нас", обясни той.

Васил Велев направи и важни пояснения за пенсиите.

"Пенсията се получава като средния осигурителен доход към момента на пенсиониране се умножи по сумата от съотношението на личния осигурителен доход към средния осигурителен доход за всеки месец трудов стаж. И всичко това се умножава по 1.2% за всяка година трудов стаж", каза той.

По думите му у нас ръстът на доходите е в пъти по-висок от инфлацията.

Според него ако искаме да въведем съответствие между осигурителния принос и получаваната пенсия и да ограничим стимулите за сива икономика, трябва да приемем преизчисляване на пенсиите с осигурителен доход 2018 г. или 2019 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА се похвали с нова фасада

ЦСКА се похвали с нова фасада на музея си. Ето какво написаха "червените": "От днес музеят на спортната слава на ЦСКА вече е с нова визия на външната фасада. Идейният проект е предложен от уредника Христо Христов – Чичо Граф. Реализацията бе инициирана изцяло от фенското сдружение "Акционери", които събраха […]