Велизар Енчев: Данъчната политика е антисоциална

NetNews

"Основната причина за бедността в България е данъчната политика", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Велизар Енчев, кандидат за депутат от БСП.

Той смята, че тя е антисоциална, като в момента плоският данък е изключително несправедлив, а семейното подоходно облагане, което се предлага от БСП, е една много походяща мярка, която ще допринесе за решаване на демографския проблем.

Велизар Енчев е сигурен, че трябва да има диференцирана ставка на ДДС, а лекарствата за децата трябва да бъдат безплатни.

Той вярва, че еврото рано или късно трябва да се приеме от България, но преди това трябва да се реши въпросът със стандарта на живот, който в най-бедната държава в Европа е изключително нисък.

За него данъчна ваканция е необходима, съобразно пандемичната обстановка и пострадалия бизнес.

Кандидатът на БСП е сигурен, че трябва да има преизчисляване на пенсиите, а административното увеличаване на пенсиите не е справедливо, той добави, че управляващите не са изпълнили обещанието си за индексация на пенсиите.

Велизар Енчев не се ангажира с цифра за минимална работна заплата, но е убеден, че трябва два пъти да се увеличи прагът на бедността.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕК се съгласи с българското искане за ваксините

От Европейската комисия обявиха, че са съгласни с исканията за разпределяне на ваксините между европейските държави, което да е пропорционално на числеността на населението, съобщиха БГНЕС и БНТ, цитирани от Епицентър.бг. "Разпределението (между страните от ЕС, бел. ред.) на дозите ваксини в съответствие с предварителните споразумения (ЕК) за тяхното снабдяване […]