Вигенин: Дойде краят на ГЕРБ

NetNews

Представеният днес от президента служебен кабинет е много силен, професионално-експертен, с много широко политическо ветрило. Всеки един от хората в този кабинет има солидно образование. Определено президентът създава респект с кабинета, който предложи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Кристиан Вигенин от БСП.

В него виждаме хора, които са свързани и с лявото, и с дясното – много прилича на един кабинет, който би могъл да се създаде в 45-то Народно събрание. Може би е и напомняне към партиите, че предстоят нови избори и след тях трябва да се направи много по-сериозен опит за съставяне на правителство, добави той.

Основната задача на служебния кабинет е провеждането на изборите, но не само. Той е ограничен от това, че няма Народно събрание, възможностите му са по-малки, но си е пълноценен кабинет. Трябва веднага да се ангажира с мерки по отношение на здравната криза, с финансовите проблеми, които започват да излизат на повърхността, да започне един преглед на проблемите, които възникват около управлението на ГЕРБ. Новите екипи, влизайки в министерствата, са в състояние да предоставят цялата информация по отделни въпроси – като например за съмнителни сделки. Ще бъде много интересно да получим например пълната информация за строителството на пътищата. Същото нещо стои във всяко едно от министерствата. Очакванията ни са да извадят тази информация. Ревизията не може да се изчерпа само с едно телевизионно шоу, информацията трябва да се насочи където трябва. Но правителството не бива да се фокусира само с тази ревизия, защото след изборите ще има нова комисия и ново правителство, което ще може да направи ревизия на управлението за 10 години назад, заяви Вигенин.

Той отбеляза, че му е трудно да каже на кого от бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов, които бяха изслушани в комисията за ревизия на досегашната власт, може да вярва. В един момент като че ли беше изпуснат фокусът на тази комисия. Останахме с впечатление, че се прави ревизия на двама-трима бизнесмени. Главата на "октопода" се нарича Бойко Борисов, а неговото име изчезна. Тези двама човека са едни от малките разклонения на този модел. Всичко, което излезе, трябва да бъде предоставено на главния прокурор, а друг е въпросът дали той ще навлезе в дълбочина. Истински разследвания ще има едва когато има нов главен прокурор. Аз не вярвам, че ще има истинско разследване, защото много от нещата излязоха още миналата година – кюлчетата, Мата Хари. Нима не можеше да се направи разследване? Това са просто едни малки парченца от пъзела. Общата задача на служебния кабинет и на това, което идва след това, е този пъзел да бъде разглобен и този модел да бъде отстранен, за да живеем в демократична и правова държава, посочи социалистът.

През последните години не бяхме демократична държава, а държава, управлявана от един човек. Слава Богу, дойде краят на тази грозна картина. Мисля, че дойде и краят на ГЕРБ. В новия парламент те ще бъдат още по-изолирани, подчерта Кристиан Вигенин.

Той уточни, че в БСП са били информирани предварително, че Янаки Стоилов ще е министър на правосъдието в служебното правителство и "червените" са утвърдили избора му. Разглеждаме това като ясен сигнал, че ние стоим зад президента, имаме добра комуникация с него и опитите да се вбие клин между нас са безпочвени, каза още Вигенин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дешан за Бензема: Не съм Дядо Коледа

Няколко дни преди френският национален селекционер Дидие Дешан да обяви списъка с футболисти за Европейското първенство евентуалното завръщане на Карим Бензема е поставено на карта. Бензема прави уникален сезон в Реал Мадрид, където отбеляза 28 гола и даде 8 асистенции. Той обаче не е играл за „петлите“ от 2015 година […]