Видеокадри от зрелищното преследване и катастрофа с тежкотоварен камион в Бургас

NetNews

Както вече ФАКТИ съобщи, младеж без шофьорска книжка открадна тежкотоварен камион и преобърна машината на възлов булeвaрд в Бургac cлeд преследване c пoлициятa. Инцидeнтът e cтaнaл мaлкo cлeд пoлунoщ нa кръгoвoтo кръстовище нa бул. "Cтeфaн Cтaмбoлoв". Шoфьoрът, 18-гoдишeн млaдeж oт Cрeдeц, стар познайник на полицията, e aрecтувaн. Кaмиoнът e oткрaднaт oт пaркингa нa зaвoд зa дървooбрaбoткa. Пo първoнaчaлнa инфoрмaция нямa пocтрaдaли, но материалните щети са големи

"Флагман" се сдоби с видеокадри от преследването и катастрофата, присъщи за холивудски екшън филм.

На 09.12.т.г. около 23.45 ч. служители от Пето Районно управление – Бургас забелязали в районна на бл. 39 в к-с „Изгрев“ / в еднопосочна улица/ криволичещ тежкотоварен камион, като подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица „Димитър Димов“, преминавайки с десен завой по ул. „Копривщица“, бул. „Демокрация“, ул. „Дунав“ и с десен завой по бул. „Стефан Стамболов“ в посока София.

Камионът е последван от полицейски патрули и в района на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“, поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, товарният автомобил се преобръща в дясно, блокирайки бул. „Никола Петков“ в посока от к-с „Изгрев“ към Централна градска част и София и разсипвайки по пътното платно дървения материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на камиона бил 18-годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в к-с „Славейков“ / същият е стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти, навършил е пълнолетие преди месец, но предвид ковид-кризата все още не е пренасочен извън социалното жилище/. Младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на камиона, паркиран в района на паркинг към завод „Кроношпан“, откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18-годишният младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС.

Пътната отсечка на бул. „Никола Петков“ е освободена от камиона около 05.15 ч., когато товарният автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил натоварен – дървени плоскости от завод „Кроношпан“, се събира за да бъде възстановен нормалния пътен трафик.

Във връзка с осъществения пътен инцидент, от който няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети, маршрута на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

По случая в Пето Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж атакува полицаи с нож във Франция

Нападател атакува полицаи с нож във Франция, съобщи France 24. Полицаите са от френската община Болен. Двамата от тях са получили леки драскотини. Нападателят е в списъка на лицата, заподозрени за тероризъм. Той е бил неутрализиран. Спрели са го с устройство с ток. Случаят се проучва от полицията. Не се […]