Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотреби на премиери от ЕНП

NetNews

Евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов обвини Европейската комисия, че твърде дълго си е затваряла очите пред премиери от Европейската народна партия за злоупотребите им с власт. Той каза това по време на дебатите в пленарната зала на Европейския парламент, посветени на доклада на Комисията за върховенството на закона от миналата година, съобщи БНР.

"Същите премиери се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства. Затова днес върховенството на закона е мираж не само за една страна", заяви Витанов и даде за пример България:

"Докато Комисията описваше ситуацията, или по-скоро я прикриваше чрез витиевати фрази и характерни брюкселски клишета, САЩ наложи най-големият пакет санкции за един ден по закона "Магнитски" срещу група бизнесмени. Причината – корупция. Онази, която остана незабелязана тук, в Брюксел!".

Следващият доклад по върховенството на закона, обхващащ всички страни-членки, ще бъде готов през юли, потвърди еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс. Утре евродепутатите ще гласуват резолюция по въпроса, в която също така се настоява да отпадне механизма за сътрудничество и проверка над България и Румъния.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тир се обърна и затвори АМ "Марица" към Хасково

Обърнат тир затвори АМ "Марица" в посока Хасково. Инцидентът е станал на 44 километър от скоросния път, има разпилян товар по пътното платно, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Въведен е обходен маршрут. Той от пътен възел "Димитровград" – път I-5 – Хасково – път I-8 – Харманли и обратно. Източник […]