Владимир Маринов: Само БСП може да се нарича опозиция

NetNews

"Има алтернатива на наглото управление на ГЕРБ, което властваше над страната, и това е широката коалиция вляво. Ние сме обединени, действително, като идеология и всичко, което ни свързва на принципна основа. Ако говорим за парламентарна и извънпарламентарна опозиция, единствената формация, която може да се нарича така – това е "БСП за България".

Аз съм учил в чужбина и съм се върнал, защото смятам, че хора като мен, които получават знания навън, следва да ги приложат тук, в страната ни. Всички се борим държавата ни да бъде такава, каквато си я представяме, достойна за родителите ни, бабите, дядовците и децата ни. Ние ясно сме заявили, че сме готови да поемем управлението на страната. В Благоевград ясно се видя липсата на купения и корпоративен вот, и пренаписаните протоколи. Обществото ни се умори от омраза, спекулации и напразни обещания", заяви Владимир Маринов, водач на листата на "БСП за България" в Хасково в "Актуално от деня" по БСТВ.

Служебното правителство в разрез с говореното от ГЕРБ обяви, че е намерило 1,5 млрд. лева за преизчисляване на пенсиите от събиране на задължения от големи фирми: "Пари в държавата има, това трябва да е ясно. Извършваха се огромни кражби от управляващите. Само ще спомена авансовите преводи от "Автомагистрали" ЕАД за над 1,5 млрд. лева, без започната работа. Ние реално си платихме едни самолети, за които още завода не е построен, така плащаме и авансовите вноски по договори за магистрали. Няма да споменавам милиарда, които е раздаден от Българската банка за развитие само на 8 фирми и парите от джипката."

"Хасково граничи с Гърция и Турция, тоест, има големи предпоставки за икономическо развитие в региона. В момента в Хасково се извършва изключително престъпление, свързано с интерконектора България-Гърция, с огромно забавяне от 7 месеца. Газификацията върви прекрасно, но на каква цена? Има 2 нефункциониращи стокови тържища, на местните производители им се налага да търгуват в най-близките места. Никой не говори за обезлюдяването. Има населени места, в които няма дори доктори. Гражданите очакват изграждането на воден цикъл, проблемът с урана не е от вчера. В останалите общини има проблем с мангана, но там решението е по-лесно, докато проблема в Хасково действително е много голям", посочи Маринов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За кои икономики щамът Делта е най-опасен

Държавите, в които ваксинираните са най-малко на брой, са най-застрашени икономически от щама Делта. Изводът е на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Прогнозата ѝ е, че темповете на ръст на БВП на глава от населението в държавите, в които институцията присъства ще са 4.2%, вместо по-рано планираните 3.6%. […]