Владислав Панев: Бърза и прозрачна проверка за разкритията на Илчовски

NetNews

Институциите трябва да се задействат бързо. НАП и КФН трябва да установяват дали са верни твърденията за сделки между фирми на Илчовски и "Градус" са истина, дали има ли обмен на пари. Това коментира Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на Демократична България (ДБ) по повод разкритията за злоупотреби, изнесени от Светослав Илчовски срещу компанията "Градус" за манипулация на фондовата борси и за корупционни сделки.

"Става въпрос за 65 млн. лв. Това е много повече от кюлчета в чекмеджета. Големият разговор е защо фондовият пазар не функционира", заяви в предаването "Лице в лице" депутатът.

По думите му, ако се установи, че твърденията на Илчовски са манипулация, "Градус" има право да заведе дела. Според Панев няма съмнение, че "Градус" е близка до властта. Той посочи още, че трябва да се провери дали през 2017 г. има "изкуствено завишени обороти" при "Градус".

"Проверката трябва да се случи при максимална прозрачност", настоя още Панев.

Панев смята, че в земеделието има олигарси. Отбеляза, че в България зърнопроизводителите са много обгрижвани.

ДБ смята, че в ЕАД "Автомагистрали" също има корупция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Софиянски: Загубено време ще е служебният кабинет да се занимава с направеното от ГЕРБ

Много е важно да има експерти, които са с авторитет, в служебното правителство. Това каза пред БНР Стефан Софиянски, бивш служебен премиер. Той беше категоричен, че би било загубено време, ако кабинетът, съставен от президента Румен Радев, се занимава в краткия си период на управление с обществените поръчки, сделките и […]