Влаковете тръгват отново през наводнения участък от метрото

NetNews

От днес се възстановява движението между станциите "Театрална" и "Хаджи Димитър" от третата линия на столичното метрото, съобщи БНР. Движението до последната метростанция в район "Подуяне" беше спряно за ремонт на 30-метров участък на релсовия път, повреден от високи подпочвени води.

Два месеца отне ремонтът на трасето, а причините, довели до аварията, бяха обилните валежи, причинили извънредно високо ниво на подпочвените води в комбинация с образувал се плаващ пясък. Това наложи спирането на движението на влаковете. След ремонта трасето е проектирано да издържа по висок напор, каза директорът на "Метрополитен" професор Стоян Братоев:

"На строителите, на проектантите сме възложили да оразмерят все едно, че водата е на ниво терен постоянно, т.е. с увеличеното водно натоварване, за да може да поеме вече допълнителното натоварване, като армировката е увеличена."

Ремонтът на участъка е извършен изцяло за сметка на строителя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият концесионер на летище "София": Няма да толерираме нападки!

Нов, трети терминал на летище „София” ще бъде изграден до 10 години. Това обявиха от инвестиционния фонд Меридиан, който е новият концесионер на аерогарата, пердаде NOVA. COVID кризата засегна сериозно авиосектора, но обещанието е инвестициите да не се бавят. Летище „София” ще бъде ремонтирано. Терминал 1 ще претърпи основен ремонт, […]