Време ли е за смяна на гумите на автомобила?

NetNews

Да сменяме или да не сменяме зимните гуми с летни? Дори и при прогноза за трайно затопляне – не бързайте, за да не попаднете в неочакван капан, предупреждават експертите.

Не забравяйте обаче, че и най-добрите зимни гуми се износват бързо при температури над +7°c, защото се нагряват прекомерно и затрудняват спирането и на суха, и на мокра пътна настилка.

Автомобилният експерт Румен Дунев смята, че вече е време зимните гуми да бъдат сменени.

„Ако има студени дни през април шофьорите трябва да бъдат с повишено внимание”, допълни той пред Нова телевизия.

„Когато температурите се вдигнат над 7 градуса е желателно гумите вече да се сменят. Когато карате със зимни те се износват лесно. Пролетните и есенните периоди са силно дъждовни. Лятната гума е направена да отвежда водата и да не се получава аквапланинг”, казва още специалистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Сбербанк“ и „Росатом“ ще развиват квантови технологии

Руската „Сбербанк“ и съвместната компания „Квантови технологии“, част от „Росатом“, сключиха споразумение за сътрудничество в развитието на квантовите технологии. „Внедряването на квантовите технологии може качествено да промени руския финансов сектор и да го направи по-конкурентен на световно ниво“, заяви Руслан Юнусов, ръководител офис квантови технологии в „Росатом“. В рамките на […]