Във Велико Търново пристигат ваксините за пет области от Северна България

NetNews

В Регионалната здравна инспекция във Велико Търново ще бъдат доставени ваксините срещу Covid-19 за медиците на първа линия за областите Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново, предаде БНР.

Ваксините са за медиците, които работят в ковид отделенията, в спешните центрове, за личните лекари, фармацевтите и стоматолозите в петте области в района, поясни д-р Евгения Недева, директор на РЗИ Велико Търново.

"За Великотърновска област ще бъдат 40 флакона с 200 дози. Те са предназначени за медиците на първа линия".

Ваксинациите започват на 29 януари. За област Велико Търново са предвидени 7 временни имунизационни кабинета, но не във всички ще започне поставяне на ваксината, поясни д-р Недева.

"Ще има имунизация в МОБАЛ Велико Търново, в многопрофилната общинска болница в Горна Оряховица, в общинската болница в Свищов, в Комплексния онкологичен център", допълни д-р Недева.

Все още се уточняват списъците с медиците, които са пожелали да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Старт на ваксинациите в Стара Загора и Русе

Поставянето на ваксината срещу COVID-19 на медици на първа линия продължава на 28 декември и в областите Стара Загора и Русе, предаде dariknews.bg. В първия ден имунизация ще бъде направена на медици в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и МБАЛ „Тракия“ в Стара Загора. Процесът ще продължи поетапно, като бъдат […]