Ген. Румен Миланов: Ако са добре заличени следите на подслушването, нищо няма да остане

NetNews

„Не знам колко са политиците, които са подслушвани. Ако това е вярно, трябва да се провери. И тук възниква въпросът: Кой ги извършва тези подслушвания? По коя поръчка? И ето тук може да бъде много полезен господин Бойко Рашков, който дълги години беше ръководител на бюрото за контрол на СРС. Но има и още нещо – всички тези проверки, ако са добре заличени следите, нищо няма да остане“, коментира „120 минути“ ген. Румен Миланов по повод на скандала с твърдения за подслушване на политици.

„Когато говорим за тези процедури, не ми излиза от главата случая, когато преди година или две излезе гласът на президента в СРС с командващия на ВВС, което е голям минус за нашата държава“, каза бившият директор на НСБОП и НСО.

Според него много често се подслушват хора, за да бъдат записани хора от тяхното обкръжение, с които те говорят. Именно такъв е случаят с подслушването, при което е записан президента в разговор с началника на ВВС, който е бил подозиран в конфликт на интереси.

По думите на Миланов ако самите записи и хартиените им транскрипти са унищожени, възможни следи за могат да бъдат открити при телекомуникационния оператор, без който то не може да се осъществи. Друг вариант е с регистрите в съда, където се отразява разрешението за подслушване.

Освен институционалното подслушване, обаче има и нерегламентирано такова, което също представлява още по-голяма опасност.

"Има съвременна апаратура, която позволява неформални подслушвания и тя е още по-страшна. Трябва система, която да следи нейното купуване и ползване", смята Миланов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Челси загуби от Астън Вила, но ще играе в Шампионска лига

Челси загуби от Астън Вила с 1:2 в последния си мач от сезон 2020/2021 на английската Висша лига. Двубоят бе изключително важен, тъй като "сините" се бориха ожесточено за място в ШЛ, но с помощта на Тотнъм, който спечели мача си срещу Лестър, момчетата на Томас Тухел си осигуриха място […]