Георги Свиленски: След овладяването на здравната, трябва да се овладее и икономическата криза

NetNews

„Остават девет дни до промяната – промяна, която трябва да гарантира държавността, демокрацията и справедливостта, промяна, която трябва да гарантира образована и здрава нация, работеща и модерна икономика. Приоритетите, които ще изпълняваме, са именно в тази посока.“ Тези заявки направи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ и председател на Предизборния щаб Георги Свиленски по време на предизборен дебат в ефира на БТВ. Към приоритетите на левицата той добави развалянето на концесиите на Летище София, на българските плажове, разваляне на всички концесии, ограбващи българския национален интерес, приемане на нов закон за движение по пътищата, който да гарантира сигурността на гражданите.

По думите му ГЕРБ управлява България 10 години и за този период са имали шанс да променят здравната система. „Те направиха така, че българските болници да нямат лекари, да нямат медицински сестри и санитари. Болните да няма къде да бъдат приети и да умират по стълбите на лечебните заведения. Управляващите трябва да поемат тази отговорност“, категоричен бе социалистът.

Той припомни предложенията на левицата за внасяне на допълнителни ваксини като руска и китайска като заяви „За съжаление ГЕРБ не искат българското население да получи адекватна ваксинация. Най-добрата ваксина е поставената ваксина, но колко процента от българските граждани са ваксинирани“, попита народният представител от левицата.

Според Георги Свиленски най-важното след овладяването на здравната криза, е икономиката. „Няма как в държава, в която корупцията е държавна политика, държава, която е на първо място по корупция, по бедност, по неспазване на закони и нарушаване на Конституцията, и в която не се зачитат институциите и парламента, да очакваме чуждестранни инвестиции“, категорично заяви той. Затова от БСП искат работеща икономика, която да създава доходи и работни места, а българските граждани да бъдат достойни граждани на Европа.

Във връзка с данъчната политика на БСП, Георги Свиленски обясни, че левицата гласи на 3 600 000 българи да не им бъдат повишавани данъците, а благодарение на въвеждане на прогресивно данъчно облагане по-богатите да трябва да плащат малко повече от обикновените хора. „Има предвидено преизчисляване на пенсиите, осигуряване на младите семейства и на децата, стимулиране на ходенето на училище с безплатни учебници до 12 клас“, добави още той.

„Най-краткият път към корупцията е през управлението на ГЕРБ – без държава, през джипката, с държавни пари. Премиерът не е идвал в парламента от година и половина“, припомни социалистът.

Левицата заяви намерение да управлява обединена около политики, около субекти, които уважават парламента, Конституцията, законите и държавността.

Георги Свиленски се обърна към българските граждани с думите: „На 4-ти април е вашата възможност да промените управлението на държавата, да направим България достойно и справедливо място за живеене, където се спазват законите. Правителството да работи с грижа за хората, а не за министър-председателя.“

Вижте новината на официалния сайт на БСП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рафи търси кючекчия (ВИДЕО)

Рафи Бохосян издирва кючекчия, който да танцува с него в следващото издание на “Като две капки вода". Тогава певецът ще трябва да имитира Азис с песента му “Сен Тропе". “Нямаме кючекчия, защото оригиналният танцьор от клипа не е в България! Търсим мъж, който владее на най-високо ниво belly dance", написа […]