Георги Ушев: Четенето на обвинителния акт по делото КТБ изгуби една година

NetNews

"Специализираният наказателен съд започна работа през 2012 година по дела извършени от организирани престъпни групи. Това са убийства, отвличания, трафик на хора, данъчни престъпления. Впоследствие бяха добавени и делата срещу републиката и тероризма, а след това и делата за корупцията по високите етажи на властта. Ние сме подложени на непрекъснато наблюдение от международни организации".

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Георги Ушев, председател на Специализирания апелативен съд.

По думите му, специализираното правосъдие е препоръчано от ЕК, за да се прекъснат връзките между организираната престъпност и властите по места.

Ушев изтъкна, че се водят дела и срещу високи чинове в МВР, както и високопоставени представители на администрацията, прокурори, съдии, както и, че има влязла в сила присъда срещу бившия министър на енергетиката Румен Овчаров.

"Основният проблем с делото КТБ е формализмът на българския наказателен процес. От 6 години една година и половина беше четен обвинителния акт, което се налага от изискванията спрямо наказателния процес", обясни той проточването на някои дела.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пламна новострояща се сграда във Варна

Пожар избухна на последния етаж на новострояща се сграда във Варна, предаде Bulgaria ON AIR. Около 17 часа вчера пламъците са обхванали голяма част от горните етажи на сградата в кв. "Чайка". Заради силния вятър огънят бързо обхваща покрива, а части от тлеещите дъски разнасят пожара по някои от долните […]