ГЕРБ: Кой натисна копчето на Радев и чия дата е 4 април?

NetNews

Ние няма да внесем нито една от промените в ИК, които Румен Радев предложи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Според него подобен подход би увредил доверието в изборния процес.

"Встъпителната част от изявлението на Радев няма да я коментираме. Ще направим всичко възможно да повишим избирателната активност", каза още Биков.

"4 април не е никакъв проблем. Въпросът е кой дръпна конците, кой натисна копчето, чия дата е 4 април? Той иска да промени философията на изборите. Той не си е направил труда да прочете ИК. Радев иска да нарушим постановления и закони. Ние сме свикнали той да не е президент на всички, да създава пропасти.

На тази дата е католическия Великден, арменския Великден. Това ще създаде проблем за българите в чужбина. Няма как това той да го е съобразил. Не даде и обяснение какво наложи тази промяна. Гласуването по пощата – ами това трябва да е уговорено и с трети страни, не всички се въртят около нас и трябва да се съобразяват с нас", каза Георг Георгиев, зам.-външен министър.

Според него президентът търси индулгенция за безсмислието на мандата си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сестра Ненова осъди либийските си мъчители!

Върховният касационен съд отказа да се занимава с делото, заведено от Нася Ненова срещу мъчителите ѝ по време на СПИН процеса в Либия, съобщава БНТ. По тази причина в сила остава решението на Апелативния съд в София, с което либийските граждани са осъдени да платят 500 000 лева обезщетения на […]