Гергана Николова: Ваксинирането е на принципа „колкото повече, толкова повече“

NetNews

С фразата на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" общопрактикуващият лекар Гергана Николова сравни наличието на ваксини срещу коронавируса у нас. По думите ѝ, ако има доставки на по-голямо количество дози, съответно ще бъдат ваксинирани и по-голям брой хора.

В ефира на предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ тя обясни, че ваксинационната кампания продължава, като интересът е голям. Николова увери, че системата е устроена така, че няма да може да се получават "машинации, манипулации и лъжи".

"Ако ми са предоставени 18 дози, аз няма как да впиша, че съм ваксинирала 19 души. Нито пък да запиша, че съм ваксинирала някого, а в същото време да не му е поставена ваксина. Системата е много добре замислена. Ние, лекарите, сме хора, които имат морал и съвест. Разбираме какво значи да допуснем пациенти, които са неваксинирани, да се движат свободно из обществото. Нито един лекар и сестра няма да си позволи да впише някого като имунизиран, но той да не е. За мен това е престъпление не само по служба, но и към хората и здравето. Да, ще има пациенти, които сигурно ще го коментират и ще питат, но няма да има лекар и сестра, които да го извършат", категорична е Гергана Николова. В заключение тя призова хората да бъдат отговорни, да се ваксинират срещу коронавирус и да спазват мерките.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почивката на остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина

Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина за чужди туристи. Решението на властите е продиктувано, заради спада на приходите от туризъм в Тайланд, съобщи БНТ. Тайланд ще премахне карантината за ваксинирани туристи, посещаващи прочутия остров Пукет от първи юли. "Провинцията, която е добре подготвена и […]