Глутница кучета тероризира Дупница, нападна и дете

NetNews

Глутница от бездомни кучета нападна 9-годишно дете в Дупница. Само намесата на един съсед предотвратила трагедията.

Майката на 9-годишната Ирена каза, че детето не е спало през нощта от болки. Физически и психически не е добре, отбеляза тя. "Вчера тръгнала до хранителния магазин зад блока и на връщане 4-5 кучета я нападат. Излиза един човек, който я е спасил. Краката ѝ са нахапани целите. Извикахме бърза помощ, откараха я в Спешното и ѝ промиха раните", обясни още майката в телевизионно интервю.

Предстои днес личният лекар на детето да му сложи ваксина срещу бяс. "Кучетата в квартала нападат постоянно хора и коли", твърди тя.

Майката се е обърнала към полицията и общината. Обяснила на дежурния в община Дупница каква е ситуацията и дежурният полицай също се е обадил. Само преди няколко дни друга жена също пострада след нападение от бездомните кучета. Спаска Китова обясни, че се оправя и раните ѝ зарастват, но уплахът все още е голям. Жалбите и в общината все още нямат отговор.

От община Дупница обясниха, че ще направят проверка по случая. В момента в общината не функционера приют за кучета, той ще отвори след 15 март.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Преподавателка на Мария Бакалова: Цяла България трябва да се гордее с нея

Актрисата Мария Бакалова не успя да спечели „Златен глобус“, въпреки това успехите ѝ трябва да бъдат повод за гордост за всички българи, пише novini.bg. "Мария се отличава, независимо къде и сред какви хора се намира. Винаги е усмихната, лъчезарна и пълна с енергия. Мария е изключително артистично момиче", заяви пред […]