Говорителят на ЦИК: Забраната да се гласува с хартиена бюлетина е скандална

NetNews

Президентът Радев трябва максимално бързо да назначи нов състав на ЦИК, защото до изборите ще има два месеца след разпускането на Народното събрание, а това е много кратко време, за да се справи който и да е състав. Това коментира в ефира на БНТ говорителят на ЦИК Димитър Димитров относно приетите от парламента изменения в изборното законодателство.

"За мен има абсолютно неприемливи неща. В новите правила най-скандално е забраната да се гласува с хартиена бюлетина, тоест да се ползват само устройва. Такова нещо няма никъде по света. Сигурен съм, че това не е в хармония с Конституцията”, категорично заяви той.

Димитров призова националния омбудсман за намеса, защото "това е драматично ограничаване на възможностите да се упражни вота".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Елен Колева намекна за нова книга

Актрисата Елен Колева намекна, че скоро може да издаде нова книга, написа Хотарена. Зад гърба си тя вече има една стихосбирка. Според Елен "Мактуб" пожъна успех, а авторката е успяла да разкрие таланта си в поезията пред света. ,,Не си мислете, че ми е нужна отрупана маса и масивно бюро! […]