Данаилов, ИТН: 1 лев субсидия е достатъчно за добра изборна кампания

NetNews

"Един лев партийна субсидия на глас дават достатъчно средства за една нормална изборна кампания, която да достигне до хората. Това беше част от нашите предизборни обещания и ние го изпълнихме. Получаваме дарения само от физически лица, можем да се издържаме и няма опасност да изпаднем в зависимост от корпоративни интереси", заяви икономистът Пламен Данаилов от „Има такъв народ“ в студиото на „Лице в лице“ по бТВ по повод на решението на неговата формация да вземе само по един лев от осемте, полагащи ѝ се като партийна субсидия за получен глас.

Не е въпросът дали да приемем еврото, а кога. За да няма шок от приемането на общата европейска валута в България, трябва да сме постигнали нивото на средноевропейските доходи, смята Данаилов, според когото БНБ е трябвало да стартира дискусия по темата.

Корупцията дърпа страната ни надолу, а санкциите „Магнитски“ показват, че тя е ендемична и проблемна, вижда се извън нашите граници, а докладът на Вашингтон е „шамар за нашата прокуратура“, каза икономистът.

Според него бившите управляващи са чели закона за вътрешноведомствените поръчки като дявол евангелието, защото са възлагали на предприятието „Автомагистрали“ проекти, които то не може да реализира само.

Цел на ИТН е делът на държавата в общото разпределение на средствата да спадне от 43-45% от БВП сега на 38% в края на мандата. Формацията е за запазване на плоския данък, но с въвеждане на необлагаем минимум и също така опрощаване на корпоративния данък при реинвестиране в производствени мощности и дълготрайни активи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как би изглеждала принцеса Даяна днес

Изминаха повече от две десетилетия, откакто принцеса Даяна почина в трагична автомобилна катастрофа. Но ако днес бе сред нас, тя щеше да отпразнува своя 60-и рожден ден. И въпреки че животът ѝ бе несправедливо кратък, нейната незабравима история ще продължи да живее във вечността. Светът не просто я обожаваше, той […]