Даниела Дариткова вижда „организирана атака срещу ГЕРБ“

NetNews

От гледна точка на политическа ориентация виждаме един относително еклектичен състав на кабинета, с преобладаване на военното начало, но разликата с предишни служебни кабинети е, че този ще работи във все още извънредна епидемична обстановка и затова ще трябва да покаже мерки и действия, които да съдействат за ограничаване на последствията от здравната криза“, каза пред БНР Даниела Дариткова от ГЕРБ за функциите на служебния кабинет.

„Иначе служебното правителство има ясно формулирани правомощия съгласно Конституцията, то трябва да функционира, докато се организират извънредни избори и трябва да бъде изцяло в служба на организирането на тези избори", допълни тя.

„Аз смятам, че като се преодолеят парламентарните страсти, които бяха доста бурни и непродуктивни, това правителство трябва да внесе успокоение и да гарантира, че този объркан Изборен кодекс, който приехме набързо, няма да повлияе на честността и прозрачността на вота, който предстои“, коментира Дариткова.

Даниела Дариткова отбеляза още, че управляващите оставят държавата в стабилно финансово състояние.

На въпрос очаква ли от служебния кабинет да търси компрометиращи за управлението на ГЕРБ документи по министерствата Дариткова заяви:

„Убедена съм, че ще се търси реваншистки да се компроментират някои от действията на правителството, но се надявам това да не става по сценария, който вече видяхме в този парламент. Надявам се служебното правителство да подходи изключително отговорно, защото правомощията за разследване са ясно определени на кой трябва да се възлагат. Ако има такива сигнали, нека се дадат на Прокуратурата – нещо, което трябваше да се направи и при всички тези инсинуации, които се разпространиха в различните комисии в Народното събрание.

Но аз лично смея да се доверя на правителството и всички министри, които заявиха, че всичко, което са правили, е в съответствие със законите и Конституцията, и това може да бъде доказано и осветлено“, посочи още Даниела Дариткова.

В отговор на въпрос кои олигархи са изправени срещу ГЕРБ с много пари, Дариткова коментира: „Колкото и да не се поддаваме на конспиративни теории, няма как да не се усъмним в заговор във всичко, което се случи около 45 – то НС, изборът му, краткото му функциониране, единственият му продукт – Изборен кодекс с непоследователни текстове, които категорично ограничават правата на българските граждани. Това ни навежда на мисълта за организирана атака срещу ГЕРБ. Останалото ще се види през следващите месеци. Ние сме показали една добра коалиционна култура. България има нужда от диалот и съгласие и се надявам всички да го разбират", завърши Дариткова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любимата на Милен Цветков: Иронизираше всички, особено себе си

"Милен беше доста ироничен човек и към себе си, и към околните. Това е качество, което аз много ценях в него. Имаше забележително чувства за хумор много обичаше да се шегува с мен под всякаква форма и това даваше специален привкус на нашите взаимоотношения. Мога да кажа, че винаги чувството […]