Даниел Вълчев отрече, че ще е служебен премиер

NetNews

Г-н Борисов нали казва колко милиона струвала работата всеки ден на Народното събрание? Ми те защо го мотаха този мандат и не го върнаха – 100 000 000 щяха да спестят. Така бившият образователен министър от НДСВ, но в Тройната коалиция, Даниел Вълчев коментира думите на Бойко Борисов за голямото харчене на излишни пари за на практика неработещо Народно събрание.

Според Вълчев, ГЕРБ почнали първо със съблазняване – с номинацията на Даниел Митов, с гъделичкане за част от ЕНП, че така Путин няма да акостира във Варна. Видя се, че не проработи – дойдоха заплахите, как няма да има пари, няма да се оправят с пенсиите. Сега е третата фаза – смирени хора, които приемат тежката си съдба и ще се явят на избори. Не съм психолог, но така ги виждам нещата, описа политическата ситуация с ГЕРБ Даниел Вълчев.

На въпрос дали ще е следващият служебен премиер на България, Вълчев отвърна, че не е от хората, които си позволяват да коментират хипотетично. Не, аз не съм следващият премиер, заяви Вълчев пред bTV.

Същевременно Вълчев определи за правилен отговора на Слави Трифонов какво ще се случи на предсрочните избори. Но Вълчев реши „да поспекулира” – според него, ГЕРБ ще загуби гласове, „колко точно не мога да кажа”, другите партии ще се възпроизведат.

Ще има обаче голяма разлика – няма да има забранени коалиции, защото като втори път хората казват приблизително същото, значи искат разбирателство. Вероятно ГЕРБ ще опитат да изкарат изборите нелегитимни, ще гледат обаче да са по-кротки, и „ще правят едни дълги списъци за народа, който не ги разбира”. „Какво ще се получи от всичко това, не мога да кажа – по-скоро работа на залез, провертяване на стаята”, заяви Вълчев.

Казината са отворени, дискотеките са отворени, ресторантите са отворени – можем да направим конгрес, но не можем да учим студентите присъствено. Затворихме училищата, затворихме университета, но много е важно за българина да иде на тиймбилдинг, обобщи Вълчев как управляваме здравната криза – и по-точно как я управлява правителството в оставка на ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сондърс загуби! Машината Канело му взе титлите с технически нокаут

Саул Алварес победи с технически нокаут Били Джо Сондърс в унификацията на три от четирите световни титли в супер средна категория. Канело вдигна на крака рекордната тълпа от 73 126 зрители по време на празненствата "Синко де Майо", които текат в родното Мексико тази седмица. Лицето на бокса в момента […]