Даниел Митов: Борисов и Ердоган се срещнаха неформално

NetNews

"Откакто в последния парламент партията на Слави Трифонов с "Демократична България" и с помощта на останалите политически партии отвориха безброй много секции в Турция, на нас ни е ясно, че тези хора не могат да бъдат монополизирани от една политическа партия", коментира в ефира на bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

"Не можем да твърдим, че това е електорат на ДПС. Не можем да оставим в ръцете на една политическа партия, именно ДПС, да владее вота на изселниците. Ние работим с изселническите организации. Бойко Борисов имаше намерение да отиде и отиде на среща с изселническите организации. Той обаче до вчера е бил министър-председател, с президента Ердоган се познават от години, това е неформална среща", обясни още Митов.

Той смята, че тези отношения са ценни и трябва да се ползват и за в бъдеще. "България по време на миграционната криза през 2015-2016 г., ако не бяха тези отношения, можеше да има огромен проблем по границите", даде пример той.

"С президента Ердоган не е много лесно човек да се срещне и това е показателно за отношенията, които съществуват между тях", посочи Митов.

"На избори хората подреждат политическите партии и коалиции, дават легитимност на определени политически субекти, които след това са длъжни да влязат в диалог така, че да формират приоритети. Не мисля, че ГЕРБ и БСП могат да формират заедно политически приоритети", категорично каза Даниел Митов.

"Когато минат тези избори трябва да се опитаме да възсатновим културата на разговор и на диалог, трябва да прекратим с това озверяло говорене, оголена злоба и реваншизъм, защото това винаги се плаща скъпо", посочи той.

"Виждаме едно воинстващо невежество от страна на служебния кабинет, опитват се да спекулират с неща, които се оказват неверни", смята Митов.

"Ако изборите са честни и прозрачни, ще ги признаем" каза още той.

"Имаме опасения за начина, по който се организират в момента изборите, особено машинния вот. Ще осигурим възможности за наблюдение на организацията на изборите, ГЕРБ – СДС настоява да се броят отрязъците от машините, които се пускат в урните", допълни Митов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ален Делон: Искам да направя още един филм

След като през 2019 година Ален Делон се оттегли от света на киното, в интервю за френската телевизия TV5 легендата на френското кино заяви желанието си отново да се завърне на големия екран, предаде Нова тв. "Надявам се още веднъж да се върна на екран. Възможно е това да е […]