Даниел Митов: Радев връща модела Орешарски

NetNews

„За нас не е важно да драматизираме ситуацията в държавата. Важно е да разкажем на гражданите какво се случва. Опитваме се да действаме политически зряло и да показваме реалността. Всяко нещо, което беше казано вчера, бе подкрепено от факти. Този кабинет е на БСП. С малки партизански отряди те превземат властта. Очевидно Радев връща и модела Орешарски”. Това заяви в Сутрешния блок на Нова ТВ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той коментира и рокадите в службите:

„Подобно уволнение като това на Недялков е толкова скандално, колкото уволнението на шефа на ДАНС. Едно такова уволнение не може да оборва фактите, които изнесохме вчера. Това с калинките започва да ми идва в повече. Уволняват се професионалисти, които са си вършили работата през годините и които никой не е могъл да обвини в каквото и да било. Сега те се махат и едва ли не всички са калинки“, допълни той.

Според него действащото служебно правителство е сбъднат кошмар за България.

„Гледайки действията им започвам да си мисля, че в България се извършва преврат. Не може един служебен кабинет, чиято задача е да организира избори, да се занимава с нещата, с които се занимават те към този момент. И не става въпрос само за уволненията. Говорим за едни дългосрочни политики, които те залагат”, каза още Митов.

Той изрази притесненията си, че подозренията за сценарий за оставане на служебното правителство по дълго време, може да се окажат и легитимни:

"ЦИК изобщо ще могат ли да приложат гласуваното изборно законодателство? Това може да доведе до провал и касиране на изборите", предупреди още Даниел Митов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Свиленград се вдигна на протест – ремонт на АМ "Марица" се е проточил с месеци

Забавен с месеци ремонт на участък от автомагистрала "Марица" вдигна на протест жители на Свиленград. 8-километровият участък трябвало да е готов в края на януари, но работата спряла, а движението продължава да е двупосочно в едното платно. Местен жител, собственик на бензиностанция, възмутен сподели, че обектът му е с откъснат […]