Делян Добрев с първи коментар след като осъди Елена Йончева

NetNews

Аз не съм органът, който назначава хора в община Хасково. Елена Йончева твърдеше, че тъй като моя братовчедка работи в общината, моето семейство източва средства. След като мои близки напуснаха общината, защото не бяха съгласни с политиката на Добри Беливанов, тогава Елена Йончева се сети за тях. Това коментира бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев. Той и настоящата евродепутка се съдиха няколко години.

Йончева е осъдена за нaнeceни нeимyщecтвeни вpeди, изpaзявaщи ce в ypoнвaнe нa дoбpoтo имe нa Дoбpeв в oбщecтвoтo и злeпocтaвянe вcлeдcтвиe нa пopeдицa oт изĸaзвaния в мeдиитe и в Hapoднoтo cъбpaниe. Тя ще тpябвa дa зaплaти нa Дeлян Дoбpeв 7000 лeвa – пo 1000 лв. зa вceĸи oтдeлeн иcĸ, плюc paзнocĸитe пo дeлoтo в paзмep нa 589 лeвa.

Запитан какво ще направи с парите от делото, бившият депутат отговори, че обикновено хората казвали в такива случаи, че ще дарят средствата. Добрев посочи, че без да афишира, той по принцип прави дарения. Сега иска да направи подарък на семейството си, което е изтърпяло много покрай случая с Йончева. Така Добрев каза, че ще ги заведе на екскурзия.

Добрев припомни, че Йончева бе водач на листата на БСП в Хасково. Тогава пък ГЕРБ са били социалистите със сериозна разлика. По думите на Добрев именно това показва колко малко хората вярват на Елена Йончева.

"По никакъв начин никъде не кадрувам. Почувствах се реабилитиран още след резултатите на местните и европейските избори. Чувството е добро, когато получих справедливост след помията, която се изля по моето семейство", коментира пред бТВ Делян Добрев.

Бившият депутат от ГЕРБ посочи, че се е отказал от активната политика. Подчерта, че е бил сериозно дискредитиран. Останал е обаче областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

"Причината да си подам оставката от парламента беше атаката на Йончева", посочи още Добрев.

Бившият депутат разкри, че сега живее под наем. 1200 лв. той плаща на фирмата на майка си. Сега Делян Добрев се занимава със семейния бизнес с пелети. Той не знае дали ще участва в парламентарните избори.

"Не искам моето неучастие да се разчете като бягане от отговорност", добави той.

Според Добрев от област Хасково няма много хора, които са отишли при Цветан Цветанов. По думите му всички се разбират и няма напрежение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отмениха карнавала в Рио де Жанейро

Кметът на Рио де Жанейро обяви, че градът му няма да организира тази година прочутия си карнавал заради епидемията от COVID-19, предаде AFP. "Никога не съм крил страстта си към карнавала и знам икономическото значение на тази културна проява за нашия град. Изглежда ми обаче неразумно да си представя в […]