Деница Сачева: Още няма решение за добавка от 50 лева към пенсиите и през април

NetNews

Още няма решение дали добавката от 50 лева към пенсиите да се изплати и през месец април, но според социалния министър Деница Сачева, нагласата е да има такова плащане и след март, докогато са осигурени средства в бюджета на НОИ:

"Такава е нагласата, защото извънредната епидемична обстановка е удължена до края на месец април", цитира думите ѝ БНР.

Под 20 процента от потребителите и персонала на социалните услуги към момента, които са пожелали да се ваксинират срещу коронавируса. Министър Сачева подчерта, че данните не са окончателни:

"Има още известно неразбиране и известен страх и опасения, особено в хората, които са психични интелектуални затруднения, там е малко трудно да се получи съответно съгласието. Трябва да има съгласие от настойник или съгласие от директора на социалната услуга, или от кмета, там, където кметът изпълнява тези функции. Но процесът върви и след всяка следваща ваксинация имаме нови заявки".

Сачева отново припомни, че хората в неплатен отпуск заради ограничителните мерки трябва да плащат за своя сметка здравните си осигуровки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Хиновски: Грешни решения водят до поскъпване на тока

Всичко до момента в нашата ядрена енергетика е „проба-грешка“, а 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй” е реално постижим проект, стига да се знае кой го прави. Единствената реална алтернатива за блока е да използваме старото оборудване на АЕЦ „Белене”. Това каза в предаването „Лице в лице“ енергийният експерт Иван Хиновски. […]