Денят започва със слънце, но после ни чакат дъжд и градушки

NetNews

Срядата започва със слънце. Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 10°, максималните – между 22° и 27°, на морския бряг – от 17° до 20° . Температурата на морската вода е от 12° до 16°. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в северозападната половина от страната ще превали и прегърми. През нощта срещу четвъртък и на изток ще превали, но слабо.

Предупреждение за значителни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра е обявено в западната половина от страната. Възможни са и градушки.

И в планините преди обяд ще е слънчево, но около и след обяд в масивите в западната половина от страната ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, но по време на гръмотевичните бури временно ще се усилва.

В близките дни минималните температури ще се повишават. Максималните ще останат почти без промяна, с изключение на събота, когато ще има стойности над 30 градуса. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще е слънчево, но около и след обяд, както и преди полунощ, ще има райони с валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огнище на коронавирус в социален център в Ямболско

Огнище на Ковид-19 е регистрирано в Център за настаняване от семеен тип в ямболското село Мамарчево, предаде БНР. Заразени са 10 от 17 потребители. Центровете са за хора с деменция и за хора с увреждания и се намират в сградата на бившата детска градина в селото, уточни директорът на РЗИ […]