Ден 175: „Борисов си купува изборите“

NetNews

Ден преди края на 2020-та година протестиращите срещу правителството отново се събраха пред Министерския съвет, предаде Българското национално радио.

Малко след 18.00 ч. беше блокиран районът на бул. "Дондуков" пред сградата на правителството, като протестиращите настояваха за оставката на кабинета и на главния прокурор.

Протестиращи коментираха, че едва след 4 години правителството изпълнява обещанията си за 300 лева минимална пенсия. Коментираха, че с 50-те лева добавки към пенсиите премиерът Бойко Борисов си купува изборите.

На площада беше обявено, че е вече е регистрирано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел движение „Демокрация и законност“, чиято основна цел е да се бори с корупцията и злоупотребите по високите етажи на властта и прокуратурата.

Последва обичаното шествие, което премина по централните столични улици.

Протестиращите минаха и през централата на ВМРО. От изказвания на протестиращи стана ясно, че лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов и Ангел Дажамбазки имат покана в последния ден на старата година да бъдат сурвакани.

Хората се спряха и пред сградата на Столичната община.

Друг индивидуален протест беше обявен от сдружението „Покана за доброволно изпълнение“. Редица институции ще бъдат замеряни от понеделник от Ивайло Илиев заради несъгласия по редица теми.

Призиви имаше по-продължително да бъде блокиран Орлов мост. А в последния ден на старата година протестиращите също ще се съберат пред МС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руският посланик: Вярвам, че идват дни, изпълнени с обич и надежда

"Скъпи български приятели, драги съотечественици, радвам се, че за поредна година имам възможността да ви поздравя по случай Коледа и Нова година". Това каза посланикът на Русия в България Н.Пр. Анатолий Макаров в поздравителен адрес във Фейсбук по повод коледните и новогодишни празници. "2020 година не беше лесна за целия […]