Димитър Ганев: Грешката с Кантарджиев може да компрометира „изчегъртването“

NetNews

Служебното правителство допусна много сериозна политическа грешка, която може да компрометира цялата линия на изчегъртване. Това беше уволнението на проф. Кантарджиев, което беше привидяно като лична вендета и несправедливост. Ако това бъде интерпретацията на тези уволнения, може да се загуби част от подкрепата. Това заяви политологът Димитър Ганев пред dnes.dir.bg

Служебното правителство да отправи послания в няколко посоки, към няколко политически пространства. Първо имаше ясно послание към т.нар. демократично пространство – Демократична България, защото икономическият блок е именно от това пространство. Беше подчертана анти ГЕРБ линията с вътрешен министър Бойко Рашков.

Имаше намигване към протестите – това беше Велислав Минеков като министър на културата. И разбира се, послание към БСП в лицето на правосъдният министър Янаки Стоилов и Антон Кутев като говорител.

Защото беше и е важно за президента Румен Радев този кабинет да бъде припознат и от БСП като свой, предвид президентските избори, на които Радев ще очаква подкрепа.

Колкото до действията на служебния кабинет, се вижда много ясно политическата линия, а именно ревизията на предишното правителство. До голяма степен това е нормално от гледна точка на факта, че Радев получава цялата власт и иска да нанесе удар върху своя основен политически опонент Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Tesla търси шофьори за тест на автопилота си в Европа

Очаква се през това лято от Tesla да покажат усъвършенствания си автопилот, който на практика позволява автономно шофиране и да го представят в Европа. Системата, която вече е налична в Америка ще бъде активна и на Стария континент, като все още ще бъде в изпитателна бета версия. Именно заради това […]