Димитър Манолов: Мерките за подкрепа на заетостта не са гарантирани финансово

NetNews

"Средствата за защита на заетостта щяха да работят по-добре, ако бяха адресирани директно към изложителите, а не минаваха през предприятията", заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той добави, че мярката "60/40", бидейки недостатъчно гъвкава, е дала възможността през нея да се покриват други разходи, освен тези за заплати на работници и служители.

"Тези 50 лева, раздавани на всеки човек, не са най-добрият подход към този проблем", подчерта Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" отбеляза, че за някои хора тези 50 лева са жизненоважни.

"Мерките за подкрепа на заетостта не са гарантирани финансово. Чуха се две неща – първо – че май някой не харесва тези мерки изобщо като такива, и второ – вече като оправдание – май са достигнати разходните тавани. Когато някой не иска да направи нещо, стигаме до там, че няма пари", уточни Манолов.

Относно как са били събрани парите за пенсионерите, той заяви, че най-вероятно е станало през преструктуриране на бюджета.

"Сегашните мерки дават възможността да ползваш средства без да имаш чак такава нужда. Ако тези средства, бяха предоставени директно на работник – ако работиш – получаваш, ако не работиш – не получаваш, ако те се съгласят да чуят това, което аз днес им казах, дори може да им останат пари", категоричен е президентът на КТ "Подкрепа".

Манолов допълни, че един трезвен разговор по темата за актуализацията на бюджета е бил наложащ.

"Аз съм чувал от всякакви хора, в това число и от средите на тогава управляващите от ГЕРБ, че резервите са изчерпани. Чувал съм от същите среди, но и от техни противници, че това не е така", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Манолов заяви, че министърът на финансите принадлежи към политическа група, която е душманин на мините.

Относно Плана за възстановяване, президентът на КТ "Подкрепа" добави, че колкото по-рано го внесем, толкова по-скоро ще приключи дебатът по него и ще постъпят средствата в България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сиди: Ако проблемът е в лидерството - той вече е отстранен

"Най-добрият вариант за ВМРО беше самостоятелно участие и ние го направихме на 4 април. За съжаление, заради много фактори не успяхме да постигнем този резултат, който всичко се надяхме. Но това, което видяхме в 45-ото Народно събрание, ни ужаси. Накара ни да търсим партньорство, да търсим решение за обединение на […]