Дни след скандала: Руският посланик рецитира „Московски сняг вали в София“ (ВИДЕО)

NetNews

Руската посланичка в София Елеонора Митрофанова изненада в неделния ден българите, рецитирай в градината на посолството стихотворение на поета, есеист и преводач Владимир Соколов. Посолството твърди, че така са решили да отбележат световния Ден на поезията.

Загадка остава защо Елеонора Митрофанова е избрала точно това стихотворение. Посланието в него е многозначително.

Всъщност това е първата официална изява на Митрофанова след разразилия се само преди ден шпионски скандал. Група български военнослужещи бяха уличени в шпионска дейност в полза на Русия.

„На този ден по света се отбелязва Денят на поезията. По този повод посланик Елеонора Митрофанова и служители на Посолството прочетоха стихотворения на български и руски език. Автор на българското стихотворение е поетеса, преводач и автор на детски произведения Елисавета Багряна“, обясниха от посолството.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спасение за децата на Сирия

Католическата благотворителна организация „Каритас” стартира кампания за предоставяне на хуманитарна помощ на Сирия, предаде Aleteia.org. Помощта ще е насочена към децата на Сирия, които никога не са живели във време на мир. Кампанията се фокусира върху предоставянето на медицински, хуманитарни и образователни ресурси. През този месец се навършиха 10 години […]