Доброволци в Лутън заплашиха с бойкот на вота

NetNews

Членовете на секционната комисия в Лутън, резервите и 15 доброволци, ангажирани с провеждането на изборите в английския град, заплашиха с отвод, ако не бъде сменен председателят на секцията, съобщи бТВ.

Спорът между доброволците и организиращите изборите в Лутън заплашва провеждането на изборите в града.

„На 22 март беше взето решение на ЦИК относно състава на комисията в Лутън, след това на 27 март бяхме уведомени, че има някои промени. Ние смятахме, че те са грешка“, обяснява Антонина Белчева.

Решението на изборната администрация е да смени председателя на комисията. След реакцията на доброволците ЦИК го освобождава, за да го върне отново по-късно.

„Ние всички от ден първи февруари месец започнахме организация по намиране на зала, събиране на доброволци, изготвяне на документи към полиция и към пожарна – всичко, което е определено от закона в Англия за провеждане на избори. И се притесняваме, че ако този човек дойде и този процес се провали или се забави, това ще бъде в ущърб на всички нас и хората, които идват да гласуват тук, тяхното разочарование ще бъде много голямо“, казват Светлана Кънева и Стилиян Богданов.

От Централната избирателна комисия уточниха, че режимът за попълване на състава на комисиите в чужбина е по предложение на партиите.

„Правят се консултации, партиите предлагат членове, след което остават малко свободни места. Те са заемат от други партии и накрая останалите свободни места се заемат от местната общност“, обясни Димитър Димитров – говорител на ЦИК.

За bTV назначеният председател заяви, че е готов да се оттегли заради напрежението без да обясни защо толкова пъти е бил предложен за неин председател.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фейсбук обяви нови новости

Платформата Фейсбук пуска нови приложения за контрол на съдържанието, съобщи FOX News. Ново падащо меню позволява избор на това коя част от аудиторията може да коментира дадено съдържание. Идеята е да се ограничат определени интеракции между потребители. Публичните личности, създателите на съдържание и марките също могат да ограничават аудиторията. Това […]