Дончева: ББР стана касичката, която налива държавните пари в Пеевски, Гайтански и Домусчиев

NetNews

"ББР беше обсебена от трима ключови партньори на Борисов и стана касичката, която налива държавните пари в тези три субекта – Пеевски, Гайтански и Домусчиев, които трябваше да поддържат властта и печеленето на избори",

Това каза лидерът на "Движение 21", част от коалицията "изправи се! Мутри вън!", Татяна Дончева в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+.

"Имаме да извървим дълъг път, нямам представа колко дълъг. Ще извършваме промени демократично, по правила, ГЕРБ ще се съпротивлява на всяка керемидка, за всяко ключово място, заето за тези 12 години. Това не са само калинки, не са само хора непригодни да изпълняват функциите си. Имаме една симбиоза на ъндърграунд със службите за сигурност, за да бъде крепена властта", каза още тя.

"Тези хора са способни да потушават протести, да бият хора, да правят фалшиви дела. Те са хора, които могат да ви спретнат някакъв скандал ако не си "от нашите"", допълва Дончева.

За подобен скандал, тя даде пример с КТБ: "За да съборят КТБ и да вземат активите ѝ за Пеевски, те направиха закон Хамид-Пеевски-Цонев, анулиращ вече направени прихващания, който Конституционния съд обяви за противоконституционен и това ще има практически последици. Типично мислене на милиционер показват думите на Гешев, че "прокуратурата се интересува от действията, а не от резултатите".

"Мисля, че Борисов е неадекватен от доста време и колкото повече го показват по телевизията, толкова повече хората ще констатират това и ще се питат от кога той е така неадекватен", категорична беше тя.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

<iframe width="620" height="350" src="https://www.youtube.com/embed/3eacSEzqNrg" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият шеф на АПИ: Строим магистрали, но качеството е големият минус

Новият шеф на Агенция „Пътната инфраструктура“ обяви пред бТВ, че ще има ревизия на договорите за строеж и ремонт на пътища. Инж. Апостол Минчев посочи, че ще провери детайлно всеки един договор за строителство на пътища. Новото ръководство ще се съсредоточи и върху качеството на пътната мрежа. „Темата „Автомагистрали“ е […]