Доц. Кунчев: Ресторантите стават проблем, когато дойде певицата и ударим три ракии

NetNews

Аз имам особено мнението за посещенията на ресторантите. Ако се спазват две-три условия не е толкова рисково. Въпросът е, че заради нашия манталитет те тотално не се спазват. Не е проблем човек да седне на една маса на 2 метра от другата маса, да вечеря и да си тръгне. Проблем е като дойде в 23.00 часа певица, като се хванем на хорото, като ударим 3 ракии, като забравим всякакви лични ограничения, там се правят масовите контакти. Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Полина Паунова за "Свободна Европа".

"Трудно е да се прави прогноза за заразяемостта за след месец. Със съветския колега говорих преди два дни. Те имат едни математически модели, които им показват, че в средата на март ще са на върха на третата вълна. Ако вървим с този темп, той не е толкова страшен. Няма да ги има тези случаи с чакащите в линейки, чакащи на стълби и т.н.", допълни той.

"И вчера, и днес масово се раздават ваксини на общопрактикуващите лекари. За съжаление не е достатъчно голям броят на ваксините. Имунизацията при личните лекари започна и най-добре беше да им дадем всичко, което им трябва. За момента такива са дозите. Въпрос на време е. В четвъртък пристигат нови дози от Moderna, а събота и неделя – от AstraZeneca. Ваксини ще има. Разшири се фронта на имунизацията, интересът е голям. Затова се стигна до такъв временен недостиг", обясни доц. Кунчев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От Челси са готови да извадят 30 милиона евро за защитник на Байерн Мюнхен

Ръководството на Челси е готово да предложи 30 милиона евро за правата на централния защитник на Байерн Никлас Зюле. Според информациите мениджърът на лондончани Томас Тухел иска да привлече бранител, за да повиши конкуренцията в отбрана и затова се е спрял на германския национал. Договорът на Зюле с Байерн изтича […]